«Χιονοστιβάδα» από τα Μερομήνια: Θα ντυθεί ξανά στα «λευκά» ο Παρθενώνας – Τι καιρό περιμένουμε τον Φεβρουάριο;

27 Ιανουαρίου, 2024


Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου.Αρκετοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, πολλοί επιστήμονες όμως – ιδίως οι μετεωρολόγοι- …

...τα αμφισβητούν. Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό...

Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αρκετοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, πολλοί επιστήμονες όμως – ιδίως οι μετεωρολόγοι- τα αμφισβητούν. Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα-λαογράφο Μιχάλη Γεροντή, που μελετά τα μερομήνια, ο Φεβρουάριος μπαίνει με άστατο καιρό, ενώ σε όλη του τη διάρκεια θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

«Χιονοστιβάδα» από τα Μερομήνια: Θα ντυθεί ξανά στα «λευκά» ο Παρθενώνας  -  Τι καιρό περιμένουμε τον Φεβρουάριο;
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τον Νίκο Βογιατζή, τα μερομήνια δείχνουν για τον Φεβρουάριο 2024:
1 έως 8 ήπιος καιρός. 9 έως 17 κακοκαιρία, κρύο, πτώση της θερμοκρασίας, ίσως χιόνια. 18 έως 24 βροχές, ίσως αέρας. 25 έως 29 άστατος καιρός, κρύο, πτώση θερμοκρασίας, μπουρίνια, αέρας.

Τέλος, η ανάλυση του Λαρισαίου αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα σημάδια της φύσης όπως αναφέρει ο ίδιος:

Κακοκαιρία στο ξεκίνημα του μήνα και από τις 6 -10 του μήνα απότομη αλλαγή και σταδιακά από τα δυτικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στο δεύτερο μισό του μήνα αρκετές βροχές και καταιγίδες από δυτικά προς ανατολικά.

«Τελεσίγραφο» Γιάννη Καλλιάνου: «Χιονοπτώσεις και στην Αττική! Θα “ντυθούν” στα “λευκά” τα βόρεια προάστια!» (Video)

Χιόνια στην Αττική από Δευτέρα 29/1 προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος. Ειδικότερα, ο έμπειρος μετεωρολόγος προβλέπει χιονοπτώσεις στην Αττική με επίκεντρο τα βόρεια προάστια που αναμένεται να ντυθούν στα «λευκά».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο χειμώνας έρχεται πάλι από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη με πιθανότητα χιονόπτωσης όχι μόνο στις ορεινές περιοχές αλλά και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Παράλληλα, μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί στο βράδυ, σύμφωνα με την πρόγνωση που δίνει ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, από την Κυριακή 28/1 θα επηρεαστούν κυρίως τα ανατολικά και νότια της χώρας και θα πέσει η θερμοκρασία κατά 7 βαθμούς ενώ θα επικρατήσουν βοριάδες έως 8 μποφόρ.

Τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το κρύο θα είναι ακόμα πιο έντονα και τα φαινόμενα θα ενταθούν. Αναμένονται χιόνια σε χαμηλότερα υψόμετρα. Μάλιστα δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια και στην Αττική από τα 250 με 300 μέτρα υψόμετρο και συγκεκριμένα στα βόρεια προάστια.

Στον Διόνυσο, την Εκάλη, τη Ροδόπολη, τη Δροσιά, την Πεντέλη, το Ντράφι, τους Θρακομακεδόνες, το Κρυονέρι, την Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο μπορεί να υπάρξει χιονόστρωση. Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας ο Γιάννης Καλλιάνος θεωρεί σχεδόν απίθανο να πέσει χιόνι στο κέντρο και αν αυτό γίνει θα είναι μια «μεγάλη έκπληξη».

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.