
Ο Ηλίας Κασιδιάρης απέκτησε «φωνή» στη Βουλή – Μανούσος: «Εκπροσωπώ τη Συμμαχία Ελλήνων»Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών υποστήριξε ότι το κόμμα «υπάρχει εδώ και έναν χρόνο» – Έντονες αντιδράσεις από βουλευτές του ΚΚΕ και της προοδευτικής αντιπολίτευσηςΈνταση επικράτησε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην μέλος των Σπαρτιατών, Γιώργος Μανούσος, δήλωσε από το βήμ…
Ο Ηλίας Κασιδιάρης απέκτησε «φωνή» στη Βουλή – Μανούσος: «Εκπροσωπώ τη Συμμαχία Ελλήνων»
Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών υποστήριξε ότι το κόμμα «υπάρχει εδώ και έναν χρόνο» – Έντονες αντιδράσεις από βουλευτές του ΚΚΕ και της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Ένταση επικράτησε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην μέλος των Σπαρτιατών, Γιώργος Μανούσος, δήλωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ότι εκπροσωπεί τη «Συμμαχία Ελλήνων», το νέο πολιτικό εγχείρημα που συνδέεται με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του, ο Γιώργος Μανούσος υποστήριξε ότι, παρότι τυπικά παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής, πολιτικά εκφράζει τη «Συμμαχία Ελλήνων».
«Τυπικά ανήκω στους ανεξάρτητους βουλευτές, ουσιαστικά όμως εκπροσωπώ τη Συμμαχία Ελλήνων. Οι θέσεις που εκφράζω ταυτίζονται απόλυτα με κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Η Συμμαχία Ελλήνων θεωρεί τη παιδεία ύψιστο αγαθό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η αντίδραση του ΚΚΕ και η ένταση στα έδρανα
Η τοποθέτησή του προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος χαρακτήρισε τους συγκεκριμένους βουλευτές «φασίστες» και κατήγγειλε τη σύνδεσή τους με το πολιτικό εγχείρημα του Ηλία Κασιδιάρη.
Ο Χρήστος Κατσώτης έκανε λόγο για απαράδεκτη προσπάθεια πολιτικής επανεμφάνισης γύρω από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Ακολούθησαν φωνές από τα έδρανα, με βουλευτές να διαμαρτύρονται έντονα προς την πλευρά του ΚΚΕ.
«Θα μας απαγορεύσετε εσείς να είμαστε στην κοινωνία και στη Βουλή;», φώναζαν προς τον Χρήστο Κατσώτη και τα έδρανα του ΚΚΕ.
Δείτε την ανάρτηση:
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ: Το νέο ισχυρό εθνικό κόμμα είναι εδώ!https://t.co/FRWp9UbWeT
— Ηλίας Κασιδιάρης (@IliasKasidiaris) September 21, 2026
Η αντιπαράθεση με τον Πάρι Κουκουλόπουλο
Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και προς τον προεδρεύοντα Πάρι Κουκουλόπουλο, καθώς ακούστηκε από τα έδρανα η φράση: «Είναι δυνατόν να μας λέει φασίστες;».
Ο Χρήστος Κατσώτης απάντησε ειρωνικά: «Έλα ντε. Είναι δυνατόν να σας λέω φασίστες;».
Μέσα στο κλίμα έντασης, ο Γιώργος Μανούσος φέρεται να επέμεινε ότι «το κόμμα υπάρχει εδώ και έναν χρόνο».
Στις δηλώσεις αντέδρασαν τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας όσο και ο βουλευτής του ΚΚΕ.
«Μόλις τώρα ακούσαμε από τον βουλευτή, τον πρώην, των Σπαρτιατών που συζήτησε επίκαιρη ερώτηση να μας λέει ότι ανήκει στο κόμμα “Συμμαχία Ελλήνων”. Είναι το κόμμα που ανακοίνωσε ο Κασιδιάρης, ενώ βγήκε από τη φυλακή. Το να δεχόμαστε τέτοιες δηλώσεις είναι σαν να νομιμοποιούμε τη Χρυσή Αυγή που είναι εγκληματική οργάνωση», ανέφερε ο κ. Καζαμίας.
Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Υποχρέωση μου είναι να καταγγείλουμε τέτοιες δηλώσεις και να μην επιτρέπουμε τη νομιμοποίηση της Χρυσή Αυγή μέσα από κόμματα βιτρίνα που έρχονται εδώ στη Βουλή και ζητούν εκπροσώπηση».