Γωγώ Μαστροκώστα: Η απόφαση του Τραϊανού Δέλλα και της κόρης τους για την κηδεία που συγκινεί

25 Μαΐου, 2026


Η τελευταία επιθυμία της οικογένειας της Γωγώς Μαστροκώστα συγκινεί, καθώς αντί για στεφάνια ζητούν στήριξη στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.Σε μια βαθιά συμβολική κίνηση προχώρησαν ο Τραϊανός Δέλλας και η κόρη τους, Βικτώρια, λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.Η οικογένεια επέλεξε, αντί για στε…

Η τελευταία επιθυμία της οικογένειας της Γωγώς Μαστροκώστα συγκινεί, καθώς αντί για στεφάνια ζητούν στήριξη στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.

Σε μια βαθιά συμβολική κίνηση προχώρησαν ο Τραϊανός Δέλλας και η κόρη τους, Βικτώρια, λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η οικογένεια επέλεξε, αντί για στεφάνια στην κηδεία, να ζητήσει από όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της να προσφέρουν δωρεές στο Ίδρυμα «Φλόγα», που στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και τις οικογένειές τους.

Η ανακοίνωση της Βικτώριας Δέλλα για την κηδεία

Μέσα από ανάρτησή της στα social media, η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα γνωστοποίησε τις λεπτομέρειες για το τελευταίο αντίο στη μητέρα της.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Εκ μέρους της οικογένειας, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη και ώρα 12:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Ελληνικό. Θα ακολουθήσει η ταφή στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, στον τόπο καταγωγής της μανούλας μου, για όσους επιθυμούν να παραστούν.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί δωρεά στο Ίδρυμα Φλόγα. Θα υπάρχει κουτί στην εκκλησία για οποιαδήποτε προσφορά».

Γωγώ Μαστροκώστα: Το μήνυμα της κόρης της για την κηδεία – Η επιθυμία της οικογένειας

Η επιστροφή στο Ευηνοχώρι και ο συμβολισμός της απόφασης

Η ταφή της Γωγώς Μαστροκώστα θα πραγματοποιηθεί στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, τον τόπο καταγωγής της, εκεί όπου η οικογένεια επέλεξε να την αποχαιρετήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η επιλογή για ενίσχυση της «Φλόγας» έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ίδια έδωσε για χρόνια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, γνωρίζοντας από κοντά τις δυσκολίες που βιώνουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους.

Το συγκεκριμένο σωματείο ιδρύθηκε το 1982 και προσφέρει στήριξη, φροντίδα και φιλοξενία σε παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Ο φύλακας άγγελός μου» – Συγκινεί το μήνυμα της κόρης της

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.