Σάκης Τανιμανίδης: «Είμαι Έλληνας και θέλω να κερδίσει ο Ολυμπιακός» – «Πυρά» στα σχόλια μετά την εμφάνισή του στο Final Four

24 Μαΐου, 2026


Με ένα βίντεο στο Instagram, ο Σάκης Τανιμανίδης θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, μετά τον καταιγισμό σχολίων που δέχτηκε για τη δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με το Final Four της EuroLeague και τις ευχές του να κερδίσει ο Ολυμπιακός.Ο γνωστός παρουσιαστής βρέθηκε στο γήπεδο μάλιστα και έκανε story, λέγοντας ότι, αν και δεν υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, ως Έλληνας ήθελε να δει ελληνική ομά…

Με ένα βίντεο στο Instagram, ο Σάκης Τανιμανίδης θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, μετά τον καταιγισμό σχολίων που δέχτηκε για τη δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με το Final Four της EuroLeague και τις ευχές του να κερδίσει ο Ολυμπιακός.

Ο γνωστός παρουσιαστής βρέθηκε στο γήπεδο μάλιστα και έκανε story, λέγοντας ότι, αν και δεν υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, ως Έλληνας ήθελε να δει ελληνική ομάδα να προκρίνεται στον τελικό. Μια φράση που όμως, όπως αποκάλυψε, άναψε «φωτιές» στα social media, με πολλούς χρήστες να τον κατηγορούν ότι… αλλάζει στρατόπεδο.

Σάκης Τανιμανίδης: Η απάντηση μετά τα σχόλια που έλαβε

Μεταξύ άλλων ο Σάκης Τανιμανίδης περιέγραψε ότι τα μηνύματα που έλαβε ήταν ιδιαίτερα έντονα, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν μέχρι και «προδότη», επειδή εξέφρασε δημόσια στήριξη στον Ολυμπιακό για το συγκεκριμένο παιχνίδι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Όπως τόνισε σε διεθνείς διοργανώσεις το πλαίσιο είναι διαφορετικό, καθώς εκπροσωπείται η χώρα συνολικά, και δεν έχει τόση σημασία η οπαδική ταυτότητα.

«Χθες πήγα και είδα τον Ολυμπιακό που έπαιζε με την Φενέρ στο Final Four της Euroluge. Όλοι ξέρετε ότι δεν είμαι Ολυμπιακός. Παρόλα αυτά έκανα ένα στόρι έξω από το ΟΑΚΑ και είπα ότι σαν Έλληνας εύχομαι να κερδίσει ο Ολυμπιακός και να περάσει στον τελικό. Το τι έγινε στα μηνύματά μου δεν περιγράφεται. “Ντροπή σου προδότη που υποστηρίζεις τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να εύχεσαι να χάσει”», ανέφερε αρχικά ο Σάκης Τανιμανίδης.

Για να συμπληρώσει: «Καταλαβαίνω ότι είστε παθιασμένοι με την ομάδα σας και είναι ωραίο να είσαι παθιασμένος με μία ομάδα και καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς ακολουθείτε το ρητό: Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Αλλά δεν ισχύει εδώ πέρα. Και εγώ, αν παίξει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ θα θέλω να τον… σκίσουμε. Όταν όμως τώρα ο Ολυμπιακός παίζει με την Φενέρ, είμαι Έλληνας και θέλω να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Αν τώρα εσύ εύχεσαι, προσεύχεσαι και ανάβεις καντήλια να χάσει o Ολυμπιακός, τι μας λες; Μας λες ότι η ιδιότητά σου ως οπαδός της οποιασδήποτε ομάδας βαραίνει πιο πολύ από την ιδιότητά σου σαν Έλληνας. Και αυτό λέει πολλά για σένα, όχι για μένα».

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.