Πέθανε σήμερα ο άρχοντας της νύχτας που άλλαξε την Ελλάδα

6 Φεβρουαρίου, 2026


Άλλαξε την νυχτερινή ζωή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δημιούργησε δεκάδες ιστορικά μαγαζιά και σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στη διασκέδαση – O θυελλώδης έρωτας με την Βάνα Μπάρμπα
!function(v,t,o){
var a = t.createElement(“script”);
a.src = “https://ad.vidverto.io/vidverto/js/aries/v1/invocation.js”;
a.setAttribute(“fetchpriority”, “high”);
var r = v.top;
r.document.head.appendCh…

Άλλαξε την νυχτερινή ζωή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δημιούργησε δεκάδες ιστορικά μαγαζιά και σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στη διασκέδαση – O θυελλώδης έρωτας με την Βάνα Μπάρμπα

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο επιχειρηματίας Λάκης Ραπτάκης, «θρύλος» της νυχτερινής διασκέδασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λάκης Ραπτάκης «έφυγε» αιφνίδια προδομένος από την καρδιά του στο σπίτι του στη Γλυφάδα γύρω στις 18:30 απόψε.

Ο Ραπτάκης ήταν μορφή στο χώρο του nightlife. «Άλλαξε όλη τη διασκέδαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» λέει άνθρωπος που είχε συνεργαστεί μαζί του. Τη δεκαετία του ’80 και του ’90 ήταν κυρίαρχος έχοντας φτάσει μάλιστα στο σημείο να έχει 46 (!) μαγαζιά διασκέδασης.

Ανάμεσά τους η Αίγλη, οι «Χάντρες», το «Amazon», το «Loft», το «4711» στο Κολωνάκι, το «Μπόντρουμ» στη Ρόδο.

Ο θρύλος λέει ότι άνοιξε το πρώτο του μαγαζί το 1978 με… δανεικά. Επρόκειτο για το περίφημο Tiffany’s στη Θεσσαλονίκη, που σάρωσε.

Στη συνέχεια, εμπνευσμένος από το Studio 54 του Μανχάταν, άνοιξε τη Disco 51 στην Προξένου Κορομηλά, το Prive και ακολούθησε τη φρενήρη πορεία του στο επιχειρείν της διασκέδασης.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.