Αγάπη Μπουρνόβα: Αυτή είναι η πέμπτη νεκρή της τραγωδίας στη Βιολάντα – Εντοπίστηκε η σορός της

28 Ιανουαρίου, 2026


Τέλος στην αγωνία για την τύχη της Αγάπης Μπουρνόβα, της πέμπτης εργαζόμενης που αγνοούνταν μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα. Η σορός της άτυχης γυναίκας από το Μεγαλοχώρι, η οποία ήταν σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, εντοπίστηκε στο ισόγειο της βιομηχανίας. Την ίδια ώρα, ειδικό κλιμάκιο της ΔΑΕΕ συγκεντρώνει μαρτυρίες από διασωθέντες εργαζόμενους, αναζητώντας τα αίτια π…

Τέλος στην αγωνία για την τύχη της Αγάπης Μπουρνόβα, της πέμπτης εργαζόμενης που αγνοούνταν μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα. Η σορός της άτυχης γυναίκας από το Μεγαλοχώρι, η οποία ήταν σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, εντοπίστηκε στο ισόγειο της βιομηχανίας. Την ίδια ώρα, ειδικό κλιμάκιο της ΔΑΕΕ συγκεντρώνει μαρτυρίες από διασωθέντες εργαζόμενους, αναζητώντας τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφική έκρηξη και την πυρκαγιά.

Θρήνος για την άτυχη Αγάπη


Αυτή είναι η άτυχη Αγάπη

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε είναι η 42χρονη Βασιλική Σκαμπαρδώνη από το Γαρδίκι Τρικάλων, μητέρα δύο παιδιών και ιδιαίτερα γνωστή στην περιοχή, καθώς στο παρελθόν διατηρούσε κομμωτήριο πριν εργαστεί στη Βιολάντα. Στα θύματα περιλαμβάνονται επίσης η 45χρονη Έλενα Κατσαρού από το χωριό Γλίνος και η Σταυρούλα Μπουκοβάλα από την Καρδίτσα, και οι τρεις μητέρες μικρών παιδιών. Τέλος, η Αναστασία Νάσιου ήταν μεταξύ των εργατριών που έχει ταυτοποηθεί στα συντρίμμια του εργοστασίου. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου οι συγγενείς καλούνται να δώσουν δείγμα DNA για την επίσημη ταυτοποίηση.

Οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη


Τα θύματα της τραγωδίας

Η φονική έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 4:00 π.μ., στον χώρο των φούρνων του εργοστασίου, οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πτέρυγα του εργοστασίου, με αποτέλεσμα οι πέντε γυναίκες να εγκλωβιστούν χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Η ένταση της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη που ακούστηκε μέχρι την πόλη των Τρικάλων και τα γύρω χωριά, ενώ το κτήριο υπέστη σοβαρές ζημιές και ουσιαστικά κατέρρευσε σε μεγάλο μέρος του.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν εγκαίρως, με πέντε εξ αυτών να μεταφέρονται προληπτικά στο νοσοκομείο και να λάβουν στη συνέχεια εξιτήριο. Αρχικά, οι πέντε γυναίκες είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Αρχών, στον χώρο της έκρηξης δεν υπήρχαν δεξαμενές υγραερίου, γεγονός που στρέφει την έρευνα σε άλλες πιθανές αιτίες, όπως η αμμωνία ή το προπάνιο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα ερώτημα που δεν αφήνει περιθώρια το πώς εγκλωβίστηκαν οι πέντε γυναίκες. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η έκρηξη στο υπόγειο να προκάλεσε ακαριαία υποχώρηση του πατώματος, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες που βρίσκονταν στο ισόγειο να παρασυρθούν στο υπόγειο, όπου οι συνθήκες εξελίχθηκαν σε «πύρινη παγίδα» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Παράλληλα, οι ερευνητές ελέγχουν αν υπήρχε διαθέσιμη διαδρομή διαφυγής, αν λειτουργούσαν οι προβλεπόμενες δικλείδες ασφαλείας και αν οι έξοδοι κινδύνου επαρκούσαν για μια τόσο αιφνίδια κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.