Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε τη ρύθμιση για τα παιδιά, την ψήφισα με άλλους 179»

24 Ιανουαρίου, 2026


Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά δημόσια για τη ρύθμιση που αφορά την επιμέλεια των παιδιών και ξεκαθαρίζει τον ρόλο του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από την έντονη συζήτηση που προκλήθηκε.Η Όλγα Κεφαλογιάννη, με δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παίρνει θέση για τη ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την τροποποίηση θεμάτων γονικής μέριμνας και η οποία έχει προ…

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά δημόσια για τη ρύθμιση που αφορά την επιμέλεια των παιδιών και ξεκαθαρίζει τον ρόλο του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από την έντονη συζήτηση που προκλήθηκε.

Η απάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη για τη ρύθμιση

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, με δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παίρνει θέση για τη ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την τροποποίηση θεμάτων γονικής μέριμνας και η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Όπως τονίζει η ίδια, η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν ήταν προσωπική της πρωτοβουλία, αλλά αποτέλεσε πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης και εγκρίθηκε από τη Βουλή με την ψήφο 180 βουλευτών, περιλαμβανομένης της ίδιας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, θέλω να είμαι απολύτως σαφής: Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γονέα να ζητήσει δικαστικά τη μεταρρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τη γονική μέριμνα, όταν αλλάζουν οι συνθήκες ζωής ενός παιδιού. Πρόκειται για μια ρύθμιση που προτάθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ψήφισα μαζί με 179 συναδέλφους μου, γιατί τη θεωρώ σωστή και δίκαιη, με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών».

Η προσωπική της εμπειρία και η απόφαση να κάνει χρήση της ρύθμισης

Η υπουργός Τουρισμού δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι η ίδια έκανε χρήση της ρύθμισης, καθώς τα τέσσερα ετών δίδυμα παιδιά της αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, εναλλάσσοντας κατοικίες κάθε δύο ημέρες, κάτι που επηρεάζει την ψυχική τους ισορροπία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Δεν κρύβω ότι έκανα χρήση της, καθώς αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερα δύσκολη πραγματικότητα. Τα ανήλικα, τεσσάρων ετών, παιδιά μου υποχρεώνονται να αλλάζουν σπίτι κάθε δύο ημέρες, βιώνοντας έντονη πίεση και σοβαρή επιβάρυνση στην καθημερινότητά τους και στην ψυχική τους ισορροπία, σε μια ηλικία όπου η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι απολύτως καθοριστικές».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.