Βορίζια: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της Φραγκιαδάκη – «Ανατροπή» λένε οι Καργάκηδες

19 Ιανουαρίου, 2026


Στη δημοσιότητα βγήκε το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 56χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη, η οποία σκοτώθηκε το πρωινό της 1ης Νοεμβρίου 2025 κατά το μακελειό στα Βορίζια. Τα ευρήματα, διόμιση μήνες μετά, φαίνεται να προκαλούν έντονες αντιδράσεις στις δύο αντίπαλες οικογένειες.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της οικογένειας Καργάκη κάνουν λόγο για «ανατροπή» στις μέχρι τώρα ε…

Στη δημοσιότητα βγήκε το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 56χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη, η οποία σκοτώθηκε το πρωινό της 1ης Νοεμβρίου 2025 κατά το μακελειό στα Βορίζια. Τα ευρήματα, διόμιση μήνες μετά, φαίνεται να προκαλούν έντονες αντιδράσεις στις δύο αντίπαλες οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της οικογένειας Καργάκη κάνουν λόγο για «ανατροπή» στις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για τα αίτια θανάτου, κάτι που δεν φαίνεται να υιοθετούν οι συνήγοροι της οικογένειας Φραγκιαδάκη.

Μακελειό στα Βορίζια


Μακελειό στα Βορίζια (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τα ιατροδικαστικά αυρήματα και η αντίδραση της οικογένειας Καργάκη

Κεντρικό στοιχείο της ιατροδικαστικής έκθεσης είναι η διαπίστωση ότι το τραύμα έχει φορά ελαφρώς από κάτω προς τα πάνω. Τα ευρήματα δείχνουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε κακώσεις θώρακα, από μονήρη, διαμπερή βολή πυροβόλου όπλου μεγάλου διαμετρήματος. Η βολή φαίνεται να προέρχεται πιθανώς από όπλο υψηλής κινητικής ενέργειας, όπως πολεμικό τυφέκιο, καθώς η βολίδα διέρχεται από δύο σπονδύλους και εξέρχεται από το σώμα.

Η βολή εισήλθε από την αριστερή ωμοπλάτη και εξήλθε από τον δεξιό βραχίονα, με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά, από πίσω προς τα εμπρός και ελαφρώς από κάτω προς τα πάνω, όπως προσδιορίστηκε σε σχέση με την όρθια θέση της 56χρονης. Δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί η ακριβής απόσταση της βολής.

Η αντίδραση των δύο πλευρών αναμένεται έντονη, καθώς η φορά του τραύματος είναι καθοριστική για τη διερεύνηση των συνθηκών του εγκλήματος. Η οικογένεια Φραγκιαδάκη θεωρεί βασικό ύποπτο για τη δολοφονία μέλος της οικογένειας Καργάκη, που φέρεται να πυροβόλησε από ψηλά, από τη θέση «Πρίνος», ενώ η πλευρά Καργάκη υποστηρίζει ότι η γυναίκα δεν τραυματίστηκε από δικό τους όπλο.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.